Opleiding | Project - Dag Van De Fotografie

Opleiding | Laravel | project - Dag van de fotografie
Gepost op
vrijdag 27 april 2018 om 09:01
Gepost door
admin@nimor

Dit was het hoofdproject van de hele opleiding, dit voor het evenement Dag Van De Fotografie.

De opdracht was volgende:

Inleidende beschrijving project

CVO De Verdieping organiseert elk jaar een Dag van de Fotografie. Op deze dag worden  lezingen, demonstraties, workshops, een expo en een fotografiebeurs ingericht.

Zie de info i.v.m. de laatste editie: http://www.cvodeverdieping.be/nieuws/2017/dag-van-de-fotografie

Momenteel wordt de info dus bekend gemaakt via de site van CVO De Verdieping (en een moodle cursus).

Bedoeling is dat jullie hier een informatieve site voor ontwikkelen met als extra een inschrijfmogelijkheid.

Meer info

Vereisten

Het hoofddoel van de site is: 

kenbaar maken

mensen loodsen naar de inschrijfmogelijkheden.

Een huisstijl is vrij. Let natuurlijk op het genre qua content. De site moet ook heel duidelijk en overzichtelijk zijn.

De inhoud moet op een eenvoudige manier kunnen beheerd worden.

De website dient responsive en zoekmachinegeoptimaliseerd te zijn.


Online registratie en betaling

Rekeningnummer voor betalingen: BE53 0682 0389 6653 bij Belfius. Dit rekeningnummer wordt naar alle waarschijnlijkheid nog gewijzigd, dus zorg ervoor dat dit gemakkelijk aangepast kan worden, al dan niet door een gebruiker. Definitieve rekeningnummer: ING BE29 3770 9465 5364 

 

Technische vereisten

 

Technologie

Voor de uitwerking van dit project kies je zelf met welke technologie je werkt. Je mag bijvoorbeeld met Laravel werken, maar ook met Drupal. Hou er rekening mee dat de keuze die je maakt ook invloed heeft op de manier waarop we je werk beoordelen. Indien je kiest voor Drupal, spreekt het voor zich dat je veel aandacht besteedt aan gebruikers, gebruikersrollen, gebruiksvriendelijkheid voor de eindgebruiker, vertaling van strings, … 

Maak verder bewuste keuzes van technologieën. Voorbeeld: indien je een formulier maakt, valideer je dit in elk geval aan de serverside, maar ook aan de clientside.

 

Specifieke functionaliteiten

Dit project onderscheidt twee functionaliteiten naast het informatieve.

Eerst en vooral is er een timetable die op een zo goed en overzichtelijk mogelijke manier moet worden weergegeven. Hou er rekening mee dat zowel tijdstip als locatie van een workshop belangrijk is en deze zodanig ook overzichtelijk en gemakkelijk raadpleegbaar moeten gepresenteerd worden. Ga op zoek naar timetables of dergelijke die je kan implementeren in je website. Denk aan websites zoals die van bijvoorbeeld festivals waarbij een hele timesheet wordt weergegeven.

Uiteraard dient de admin zowel de workshops als de locaties te kunnen toevoegen/bewerken/verwijderen.


Ten tweede wordt een inschrijfmodule verwacht die volgende eisen heeft:

Voor elke workshop is er een maximaal aantal inschrijvingen mogelijk.

Elke persoon mag voor een onbeperkt aantal workshops inschrijven. Het is niet noodzakelijk om een account op de website aan te maken, deze mogelijkheid hoeft dus ook niet geprogrammeerd te worden. 

Studenten van CVO De Verdieping krijgen de mogelijkheid tot pre-registratie van één workshop naar keuze. Deze pre-registratie wordt mogelijk gemaakt door een token van 10 tekens die bij de registratie moet worden opgegeven. Een lijst van tokens die je kan gebruiken om dit uit te testen wordt je bezorgd. De datum van de pre-registratieperiode dient door de admin kunnen worden aangepast.
Bijvoorbeeld: 49XJ4J2940 is een token dat naar een student van CVO De Verdieping is gestuurd (dit gebeurt door de school zelf). Deze token wordt gebruikt voor de preregistratie van Workshop X. De token wordt na deze pre-registratie ongeldig gemaakt (status ‘gebruikt’).
De lijst van tokens dient elk jaar te kunnen worden leeggemaakt door de admin (bvb een knop ‘wis alle tokens’) Bovendien moet ook een nieuwe lijst tokens geïmporteerd te kunnen worden. Tracht dit voor de eindgebruiker zo simpel mogelijk te maken: bvb tekstveld, 1 token per lijn, … Zorg er m.a.w. voor dat dit voor de admin in minder dan 2 minuten kan.

Vanaf de einddatum van de pre-registratie kan het grote publiek inschrijven voor een workshop. Ook studenten van CVO De Verdieping kunnen dan inschrijven voor meerdere workshops. Hou er rekening mee dat elke workshop een maximum aantal inschrijvingen kan hebben. Mensen die hierna registreren komen op een wachtlijst terecht. 
Bij inschrijving voor een module wordt steeds een mail gestuurd met de gegevens van de inschrijver en het bedrag dat dient overgeschreven te worden. Zorg voor een betalingstermijn van 10 dagen (eventueel aanpasbaar) en een gestructureerde mededeling (uniek!!!) om de betaling uit te voeren. Indien mensen op de wachtlijst terecht komen dient hiervan een melding gemaakt te worden (via mail of op het scherm).

De admin moet de mogelijkheid hebben om registraties die niet betaald werden te verwijderen uit de lijst. In dat geval dient de eerstvolgende persoon uit de wachtlijst een mail te krijgen met de bevestiging van zijn inschrijving + de betalingsgegevens. 

Je mag proberen om een winkelwagen uit te bouwen die het toelaat om voor meerdere workshops in één keer te registreren. Dit is echter geen vereiste.

De admin moet ten alle tijden een overzicht kunnen bekijken van registraties voor een bepaalde workshop. Bovendien moeten ze de mogelijkheid hebben om registraties te verwijderen of aan te passen. Deze lijst moet ook afgedrukt kunnen worden.

 

Social media
Delen op Facebook moet mogelijk zijn. Ook omgekeerde koppeling kan uitgewerkt worden. 

evaluatieresultaat voor het hoofdproject - dag van de fotografie

Geslaagd met 66% van het eindtotaal