Stage | VBdesign - Don Bosco

Stage | VBdesign| Drupal | Don Bosco
Gepost op
vrijdag 27 april 2018 om 09:38
Gepost door
admin@nimor

Dit was het eerste project dat ik voorgeschoteld kreeg tijdens mijn stage bij VBdesign.

De opdracht was volgende:

De oude website van de klant, Don Bosco Genk, moest omgezet worden naar een Drupal versie. Dit werd dus een volledige kopie in Drupal.

Veel van de inhoud en opmaak was al gedaan door de Stagebegeleider, Bert Vanhees. Ik heb dit gewoon verder opgepikt tijdens de eerste stagedag. Om te beginnen moest er gekeken worden hoe de oude website in elkaar zat qua inhoud en opmaak. Hiervoor werd vooral gebruik gemaakt van de inspector in de browser van Chrome.

Meer info

Als eerste ben ik begonnen met het verder aanvullen van alle inhoud die nog moest toegevoegd worden. Dit waren vooral de studierichtingen (verdeeld onder eerste, tweede en derde graad) en de contactpagina's. Voor de studierichtingen werd er gewerkt met taxonomietermen om deze onder te verdelen in de 3 categoriën. Zodra deze allemaal klaar waren ben ik begonnen met het stijlen van de website. Hiervoor moest er dus weer via de inspector van de browser gekeken worden welke stijl was toegepast op elk element. In sommige gevallen was dit niet enkel copy & paste, maar ook wat opzoekwerk.

 

Er moest ook een overzicht (werken met views) gemaakt worden van alle nieuwsartikelen, enkel de laatste 4 moesten getoond worden. Hier moest dan ook weer dezelfde stijl op toegepast worden zoals op de oude website. Het stijlen hiervan was toch soms ook wel wat zoekwerk om dit helemaal hetzelfde te krijgen, omdat sommige opmaak niet helemaal hetzelfde reageerde.

 

Op de detailpagina van een nieuwsartikel moest dan ook weer een blok getoond worden in een sidemenu, die de laatste paar nieuwsartikelen toont. Als laatste werd er ook een inschrijvingsformulier uitgewerkt met Webform, het formulier werkt met verschillende stappen en er wordt bovenaan het formulier ook een progressbar getoond, zodat je kan zien welke stappen je al ondernomen hebt en welke je nog moet doen. Dit formulier heeft Bert uitgewerkt, het was nu mijn taak om hier nog een mooie opmaak aan te geven. Voor de kleuren voor de labels van het formulier en de progressbar heb ik mij ook weer aan de huisstijl gehouden, zodat dit past in de rest van de website.

Extra Beeldmateriaal