Stage | VBdesign - Easy Webdesign

Stage | VBdesign | Easy Webdesign
Gepost op
vrijdag 27 april 2018 om 10:01
Gepost door
admin@nimor

Dit is een nieuw project dat VBdesign wil starten, genaamd Easy Webdesign.

De opdracht was volgende:

De kleinere KMO's, zoals bijvoorbeeld de bakker om de hoek of een krantenwinkel, hebben geen nood aan te uitbegreide websites en willen er ook geen al te groot budget aan spenderen. Daarom is Bert Vanhees met het idee gekomen om websites te bouwen met het CMS Site Manager. Dit CMS is zeer makkelijk in gebruik en ook zeer klantvriendelijk.

Meer info

Deze is natuurlijk niet zo uitgebreid als Drupal of Wordpress als het op development aankomt, maar het heeft al de nodige elementen om toch een simpele website in te bouwen. Ook is dit zeer makkelijk zelf te beheren door de klant zelf.

 

De prijzen die VBdesign hiervoor zal hanteren zijn: 365€/jaar of 49€/maand inclusief support. Drupal of Wordpress zou voor deze kleine KMO’s teveel kosten met zich meebrengen wat werkuren en support betreft.

 

Voor dit project ben ik eerst gestart vanuit een default template, de inhoud die voor dit project nog bruikbaar was heb ik dan eerst vertaald naar het Nederlands (zoals de contactpagina, our work, about, etc…) en nadien heb ik dan de inhoud toegevoegd die Bert omschreven heeft in zijn ticket. In Site Manager werkt alles via widgets, het is dus vooral de juiste widgets op de juiste plaats slepen en de inhoud eraan toevoegen. Zeer makkelijk om bij te beheren, wat uiteraard goed als de klant dit later zelf zal moeten doen. Ook heb ik een simpel logo voor dit project mogen ontwerpen in Photoshop, ik mocht zelf kiezen hoe het er zou uitzien.

 

Dit project is nog een work in progress en is nog niet live.