Stage | VBdesign - Support Website

Stage | VBdesign | Drupal | Support
Gepost op
vrijdag 27 april 2018 om 10:10
Gepost door
admin@nimor

Voor dit project moest er een support website opgezet worden voor VBdesign.

De opdracht was volgende:

Deze website zal dienen als support website voor VBdesign. Op deze manier wil Bert Vanhees ook zorgen dat zijn klanten via online support ook hun vragen kunnen stellen en oplossingen kunnen vinden voor hun probleem. Om dit project op te zetten hebben we gebruik gemaakt van https://www.drupal.org/project/vardoc. Dit is een systeem volledig opgebouwd in drupal, zie het als een soort van “wiki site”.

Meer info

“Think of it as a wiki site of your product, user manuals, or organizational processes. With easy structure, collaborative tools, and friendly design”

 

Eerst en vooral ben ik begonnen met het installeren van Vardoc via Composer (command line), daarna moet je dan nog via de browser een basis drupal install van vardoc doen om de site op te bouwen. Wat in deze basis site zat was voor Bert al voldoende, ik heb enkel het contact formulier nog wat moeten aanpassen dat dit in het nederlands stond en ook een veld voor bijlages moeten toevoegen. Ook heb ik nog wat aanpassingen gedaan aan de opties van bestaande velden.

 

Als eerste punt hebben we een wireframe uitgetekend op een whiteboard om zo de structuur van de website uit te bouwen. Wat hier belangrijk is gebruiksvriendelijkheid en hoe makkelijk het is voor klanten om aan de juiste info te geraken als ze met vragen of problemen zitten over hun website. De site is onderverdeeld onder 3 CMS systemen, dat zijnde Drupal, Wordpress en Site Manager. Voor elk CMS systeem zal er algemene info zijn, de manier waarop ze support kunnen aanvragen en een server status pagina bij de 2 webhosting providers waar Bert mee samenwerkt, Combell en Level27.

 

Ik heb ook de inhoud nog verder aangepast met views om zo de support info onder te verdelen onder de 3 verschillende CMS systemen waar VBdesign nu gebruik van maakt. Ook heb ik nog een “externe links” veld toegevoegd op de server status pagina om te linken naar de status pagina’s van beide webhosts, hier heb ik dan ook nog wat stijl toegevoegd aan de links om ze meer op buttons te laten lijken met een mooi hover effect.

 

Dit project is nog steeds een work in progress.

Extra Beeldmateriaal